SANTORINI (4/10) – Izlet po otoku

Santorini ima dobro mrežo lokalnih avtobusnih linij. Avtobusi vozijo od jutra do polnoči, vse linije vozijo v Firo, ostalih medkrajevnih povezav ni. Taksijev pa tudi skoraj ne. Na relaciji Kamari-Fira vsakih 20 ali 30 min. Od Kamarija (3 postajališča) do Fire (ena gl. postaja) je manj kot 10 km, vožnja traja 15-20 min.

Hitrih cest seveda ni. Od severa (Ia) do juga (Akrotiri) je 20 km, več kot 60 km/h gre redkokje; ovinki in klanci, če je že ravnina je polna 4-kolesnikov. Rentajo se predvsem mali avtomobili, enodnevni najem je med 30 in 50 €. Avtobus Kamari-Fira je 1,6 €.


Avto sva rentala samo en dan. Zato sva si lahko privoščila malo bolj nevsakdanji avto: SMART. Prevozila sva seveda cel otok. Najprej na jug, med potjo sva se ustavila v vinoteki. Žal je bilo prezgodaj za pokušnjo vino (je bilo odprto ampak ob 10h meni ni bilo do pokušnje), sva kupila nekaj steklenic za s sabo.
Malo po deseti sva prispela v Akrotiri, kjer se (na koncu vasi) nahaja največje arheološko najdbišče na otoku. Verjamem, da je vredno ogleda ampak me to ne zanima. V Akrotiri sva prišla namreč zaradi znamenite RDEČE PLAŽE. Od parkirišča je dostopna po kurji stezi. Vredna ogleda, da bi bila tam na kopanju… to pa ne, preveč umazano. Pa nobene sence, pa čisto nič za počet. Nekaj fotk in sva odšla nazaj v avto in proti PERISI.





PERISA je v primerjavi s Kamarijem večja a bolj mirna, z manj hoteli, manj lokali, manj ponudbe. Plaže so širše in manj natrpane z ležalniki. Vendar… našla sva lokalček z barom in bazenom z ležalniki. Takoj  nama je bilo všeč in ostala sva do poldneva. Hotel BLACK ROSE. 





Bilo je prezgodaj za kosilo v Perisi, zato sva se odločila, da se odpeljeva proti Firi. Same Fire si nisva ogledala, raje sva se zapeljala v vas IMEROVIGLI. Imerovigli je v primerjavi s Firo zelo miren, manj luksuzen, trgovin ni, restavracij tudi ne preveč. Zelo lačna sva končno našla eno. Vino je bilo odlično, hrana malo manj. Račun zmeren, če upoštevam, da je bil pogled na kaldero fantastičen.








Vroče je bilo zelooooo a se je nekako dalo zdržat, saj ves čas prijetno pihlja. Potem pa na sever, v Ojo.


SE NADALJUJE....

Komentarji